facebook икона twitter икона linkedin икона google plus икона

Азиатски хендикап

Запознайте се с основните моменти при залагането на азиатски хендикап


Пазари за ъглови удари

В наши дни, любителите на спортните залози разполагат с различни пазари за футболни залагания, а не просто да се ограничават в избора на победител в мача. Една от тези опции е да залагате на броя корнери, изпълнени в дадена среща. И ако това ви се струва трудно да отгатнете броя на корнерите, нека ви кажем че вече много хора постигат добри печалби, именно на подобен тип пазар.
В настоящата статия ще ви дадем повече информация за този тип залог и кои са най-добрите букмейкър за залагания на ъглови удари.

Общ брой ъглови удари
Подобен тип пазар дава на играчите опцията да предположат общия брой ъглови удари, които двата отбора ще изпълнят в срещата. Обикновено ще видите пет или шест различни опции за залагане. Например:

●Под 6
●6 до 8
●9 до 11
●12 до 14
●Над 15

азиатски хендикап
При подобен тип залог трябва сериозно да разчитате на соя късмет, за да уцелите правилния изход. Но ако успеете да направите това, то коефициентите кореспондиращи със залога ще бъдат доста щедри. Ако успеете да намерите среща, в която двата отбора са доста последователни по отношение на броя ъглови удари, които печелят и допускат в мачовете си, то би трябвало да можете да направите сравнително точна прогноза.

Под/ над брой ъглови удари
Ако горния залог ви се струва сложен, то нека ви предложим доста по- опростен залог, който има само два изхода. Например под 10,5 или над 10,5 ъглови удари. Не се обърквайте от факта, че предложения от букмейкъра общ брой ъглови удари завършва с точка пет. Те правят това, за да създадат пазар само с два възможни изхода. Очевидно е, че няма как да имате половин ъглов удар, но можете да имате по-малко от 10,5 (т.е. 10 или по-малко) и можете да имате повече (т.е. 11 или повече). Тъй като има само два възможни изхода на този пазар, коефициентите са са по-ниски от пазара за общ брой ъглови удари. Но от друга страна е много по-лесно да направите печеливш залог тук.

Първо/ Второ полувреме
Подобно на общия брой корнери, в този случай играчите правят предположение на това колко корнери ще има през първото или второто полувреме. Това може да бъде полезна алтернатива. Например, ако попаднете на определени отбори, които са склонни да атакуват в началото на срещата и след това да преминат в защита, след като излязат напред в резултата. В тези случаи е разумно да се предположи, че ще има много корнери през първото полувреме, и по-малко през второто.

Хендикап
Хендикап при пазарите за корнери се предлагат обикновено в полза на по- слабия отбор. Например в мач от Висшата лига между Челси и Фулъм, хендикапа може да бъде Челси -2 и Фулъм +2. Когато се определя крайния изход на залога, букмейкъра ще добави +2 към общия брой изпълнение корнери на Фулъм или ще намали -2 от този на Челси. Това означава, че ако смятате, че Челси ще изпълни поне три корнера повече от Фулъм, бихте заложили на сините -2. Ако не, подкрепете Фулъм +2.
Научи повече за ефектите от експертизата върху футболните залагания

Кои са най- добрите сайтове за залози на ъглови удари?
След като разяснихме основните моменти при залагания на корнери, нека да видим кои са най- добрите места, за правене на подобен тип залози.

залози хендикап
Bet365
Много от любителите на хазарта постоянно оценяват bet365 като един от най-добрите онлайн сайтове за залагания. Нашите експерти са напълно съгласни с това тяхно мнение и една от причините за това е, че платформата предлага огромно разнообразие от начини да залагане, който не могат да бъдат намерени при конкуренцията.

Според нашия експертен екип платформата се отличава с:
Повече възможности за спортни залагания от всеки друг.
●Високи коефициенти.
●Чудесен бонус при регистрация.
●Ежеседмични промоционални оферти за съществуващи клиенти, които не могат да бъдат намерите в другите сайтове на пазара.

Горещо Ви препоръчваме bet365 за всички видове футболни залагания, особено за корнери.

888sport
Макар да е ясно, че 888sport е един от най- добрите представители в бранша, някои елементи го открояват от конкуренцията. Например, платформата предлага страхотен бонус при регистрация, който ще задоволи и дори и най- опитните любители на хазарта. След като депозирате и похарчите минималната сума, заложена в бонусната програмата, платформата ще ви предостави още на три пъти стойността на залога ви. По този начин, 888sport ви дава възможност да тествате късмета си с малко разходи.

Можете да използвате бонусите си за огромно разнообразие от спортове и пазари, включително и за тези ъглови удари. Букмейкъра предлага хиляди дневни залози, което една от най-големите селекции за залагания, които сме виждали. С опции за създаване на акумулатор, позволяващ до 21 селекции на фиш, можете да създавате залози с огромна потенциална възвращаемост.

Betfair
Пазара на букмейкърите винаги е търпяла промени, но Betfair и стоящата зад него компания Paddy Power съществуват от десетилетия. Дългото присъствие на Betfair на пазар идва от добро обслужване на потребителите на платформата им. Букмейкъра се слави с многобройните възможности за спортни залагания, включително пазар за ъглови удари, както и предаване на живо на спортни срещи. Трябва да бъдете сигурни в честността на Betfair, след като това е една от най- реномираните марки в бранша.

Основните характеристики на сайта са:
●Залагания на живо с възможност за гледане на срещите в реално време;
●Огромна селекция от пазари за залагания
●Едни от най- добрите мобилни приложения в бранша;
●Сигурни методи за депозиране и теглене на печалби;

Unibet
Unibet е много безопасна опция за вашите спортни залози. Това е напълно лицензиран сайт, което трябва да ви накара да се чувствате сигурни както са личната, така и за финансовата информация, която споделяте с платформата. Също така, можете да разчитате на превъзходна услуга за спортни залагания. Букмейкъра предлага огромно количество от добри коефициенти за огромно количество от спортове, включително и за пазарите за ъглови удари.

Unibet не страни от нововъведенията в сферата на онлайн залагания и също като останалите лидери на пазара, предлага опцията за залози на живо. Unibet има всичко останало, което бихте искали да намерите в сайта за онлайн хазарт от 21-ви век. От огромен набор от казино игри и ексклузивен покер софтуер, до модерни мобилни приложения и предаване на живо на срещи.

Хендикап залозите увеличават печалбите
Любителите на хазарта използват възможността за залагане с хендикап, преди всичко в срещи, в които се съревновават две страни, с неравни възможности. Подобен тип залози се предлагат от букмейкърите с цел както изравняване шансовете на страните, но също така и увеличаване интересът на играчите към подобен тип мачове. Когато един отбор е категоричен фаворит, малцина биха рискували да заложат парите си на аутсайдера в срещата.

Хендикап залаганията дават възможност на играчите да печелят, подкрепяйки по- слабата страна в дадена среща, като същевременно с това не поемат голям риск. Предоставяйки предимство на една от страните по отношение на головете, точките, секундите, сетовете и т.н, взимайки точки от фаворита, букмейкърите изравняват шансовете на отборите за победа.

Хендикап плюс/ минус
Хендикапът в залозите може да бъде положителен и отрицателен. Какво означава хендикап +1 при залог на футбол? Това означава, че играчът залага на победата на отбор, вземайки предвид добавянето към крайния резултат от мача от 1 гол за своя отбор. Тоест, това е залог на по- слаб отбор в дадената среща.

Например в мача между съставите на СПАЛ и Ювентус играчът залага на СПАЛ +1, което означава победа за домакините, при хендикап от 1 гол. Същия принцип важи и при минусов хендикап. Тази опция е предназначена за фаворита в срещата. Например, в същия мач СПАЛ – Ювентус, играчът прави залог за успех на Ювентус при -1,5 хендикап. Това означава, че Ювентус се нуждае от победа с разлика от 2 гола или повече, за да се превърне залога в печеливш.

Как се уреждат залозите за хендикап
Както вече казахме, плюс хендикап се добавя към резултата от мача, а минуса изважда съответния брой попадения от крайния резултат. Например в мача "Атлетико Мадрид" - "Леванте" ще видим хендикап за Атлетико Мадрид -3. Това означава, че от крайния резултат на срещата, отнемаме три гола на Атлетико Мадрид. А при залог за Леванте +3, напротив, добавяме три гола към актива на гостите.

След като заложим с хендикап Леванте +3, в края на мача, когато Атлетико Мадрид спечели с 3:1, добавяме 3 гола към гостите. Резултатът след отчитането на хендикапа става 3:4, което прави нашия залог печеливш. Ако след добавянето на хендикапа към крайни резултат на срещата, се получи равенство, то тогава залогът ще бъде възстановен. Например, играч решава да заложи на фаворита домакин -2 и срещата завършва при резултат 3:1. В този случай резултатът, отчитайки хендикапа, става 1:1 и по този начин играчът възстановява заложените от него пари.

Хендикап в тениса
Хендикапа в тениса представлява разликата между геймовете, спечелени от победителя и губещия. Хендикапа плюс и минус се изчислява по същия начин, както и в дадените примери при футболните срещи. В края на срещата, резултата е 6:3, 6:4, като крайния резултат се сумира и се получава 12:7. Към този резултат добавяме или изваждаме хендикапа, предлаган от букмейкъра. Важно е да запомните, че дори ако хендикапа е отрицателен а тенисиста към него загуби срещата, пак можете да спечелите залога! Например, ако резултатът е 6:0, 6:7, 4:6, минус хендикап от -2,5 губещия играч все пак ще ви донесе победа, защото първия сет е завършил на нула за победителя.
Стратегии за залагане за тенис

хендикап в тениса
Хендикап при хокей
За да разберем какво означава минусов хендикап в хокея, нека вземем под внимание играта от Националната хокейна лига на САЩ между отборите на Ню Йорк Айландърс и Ню Джърси Девилс. Победата на играчите на Ню Йорк Айландърс в основното време на срещата дава малък коефициент, но за да увеличим потенциалната печалба, можем да заложим на хендикап от -1,5.

Както и при футбола, плюсовия хендикап в хокея често се дава на аутсайдера в срещата. Ако смятате, че в споменатата вече среща хендикапа на домакините, предлаган от букмейкъра не е достатъчно добре подплатен, то можете да заложите на Ню Джърси Девилс при хендикап от +2,5. В този случай, за да спечели залогът ви трябва играчите на Ню Джърси Девилс да не допуснат повече от два гола в срещата.

Хендикап в баскетбола
За да се изравнят силите на противниците, хендикап се използват и в баскетбола, но тук те са с по-високи стойности- 3,5; 5,5; 8.5 и т.н. Нека да изберем среща от редовния сезон на Националната баскетболна асоциация на САЩ между съставите на Лос Анджелис Лейкърс и Голдън Стейт Уориърс. Домакините са един от водещите отбори в западната конференция, така че не е изненадващо, че букмейкърите дават млък коефициент за победа на „езерняците“.

За да увеличим максимално потенциалните си печалби, ще заложим на съперниците им от Голдън Стейт Уориърс да спечелят с хендикап от -9, който ще бъде отнет от крайния резултат на Лейкърс. Това е отрицателния хендикап в баскетбола. Възможно е и обратното- залог с положителен хендикап на Голдън Стейт. Нека да заложим на успех за Голдън Стейт с +10. В този случай, за да спечелите, ще е достатъчно Стеф Къри и компания да не загубят с повече от 10 точки. Ако интервалът е точно 10 (например резултатът е 119: 109), залогът ще бъде върнат.

Азиатски хендикап
Почти всички букмейкъри дават азиатския хендикап, който изглежда по следния начин: - 1, -1,5, +1, +2,5. Изчисляването на залога става лесно- трябва да добавите или извадите посочения хендикап от крайния резултат. Например, в дадена футболна среща имате +2,5 хендикап за един от отборите, тогава залогът ще спечели, ако вашият отбор завърши наравно или загуби, но не с повече от два гола. Ако противникът спечели с повече от два гола, например с резултат 3:0, крайният резултат ще бъде 3:2.5 и залогът ще бъде загубен.

Европейски хендикап
Европейският хендикап се изчислява малко по-различно. Основната разлика е, че няма възможност за равенство и следователно няма връщане на залога. Тоест, ако заложим на хендикап -1 за първия отбор и мачът завърши при резултат 2:1, тогава нашият залог губи. Когато залагаме с хендикап от -1, подкрепяния от нас отбор трябва да спечели с разлика от 2 или повече гола. Всъщност европейски хендикап от -1 съответства на азиатски хендикап от -1,5.

Предимства на хендикап залаганията
Както вече доказахме, хендикап залаганията предоставят много добра възможност да увеличите печалбите си. Основното предимство за играчите е възможността да играят в онези мачове, в които фаворитът има необорими шансове за победа. Избирайки да играе на хендикап, любителите на хазарта изравняват шансовете на отборите и следователно шанса за победа. От тази гледна точка Ви съветваме по- често да разглеждате пазарите за хендикап, за да можете значително да увеличите печалбите си.